北木教育 > 托福 > 托福文章 > 托福阅读又出现了高难度6选5新题型?

                                        石家庄朗阁 石家庄朗阁英语培训中心只为高分梦想! 在线咨询

                                        优惠一:关注“石家庄朗阁英语”公众号,免费赠送《雅思变题解析一本通》;...

                                        托福阅读又出现了高难度6选5新题型?

                                        # 阅读 # 应试技巧 # 题型介绍

                                        发布时间:2019-11-25 石家庄朗阁

                                        从ETS的官宣中,我们得知8月份之后的考试都是每篇文章10道题,但据不完全统计,从新政执行以来,至少有3场考试中,有学生遇到了一篇文章9道题的情况,主要是最后一题不一样。现在就让我们一起来石家庄朗阁教育了解一下详情吧。

                                        从ETS的官宣中,我们得知8月份之后的考试都是每篇文章10道题,但据不完全统计,从新政执行以来,至少有3场考试中,有学生遇到了一篇文章9道题的情况,主要是最后一题不一样。


                                        从题型上来看,这个新题型应该是之前7选5这种题型的变形,但是难度上会更大一些,因为除了找2个事物各自的特征,还得看两个事物的相同点。


                                        面临这样的新动向,以及改革以来学生反馈出来的阅读文章大长段的现象比比皆是(以3-5段的结构为主),如何科学备考,是接下来备战托福的宝宝们需要重点关注的点。


                                        01


                                        从出题的规律上来说,ETS删掉的题目基本上都是简单的题目,留下了更多对信息整合和逻辑梳理要求更高的题目。


                                        所以,平时备考过程中要多关注长段落的文章(不论是TPO的还是真题机经的文章),多去通过主干和逻辑去梳理该段落的主观点和论据,这样,即使遇到考大综合的题型也完全不用担心。


                                        例如下面一题,是近期考到的一篇原题。

                                        Most amphibians do not exhibit parental care. This observation suggests that parental care has costs to the parents that may outweigh the enhanced survival of offspring. Reduced reproductive output is one cost of parental care. Species that exhibit parental care usually produce fewer eggs per clutch than related species that do not have parental care. Furthermore, time and energy spent on parental care may limit opportunities for additional matings. Another cost may be decreased food intake for the caring parent. Parents typically do not eat when they are guarding nests or eggs, and females that remain with their clutch produce fewer clutches overall than do females that do not remain with their clutch. Reduced rates of parental survival are another potential cost of parental care. Remaining with the eggs could increase an individual’s vulnerability to predation. Because most amphibians are small and have ineffective defenses against vertebrate predators, parental care could increase the risks of the parents’ death and might not save their eggs or young.


                                        具体题目如下:

                                        According to paragraph 5, providing parental care is associated with which of the following?

                                        A. More clutches produced per female

                                        B. Less danger to parents from predators

                                        C. More food needed by caregiving parents

                                        D. Fewer eggs produced per clutch


                                        针对这个题目,如果通过关键词去找定位会发现整段都在讲parental care,定位很难找,这个时候把整体的段落结构梳理一下,可能整体的内容会看得更清楚一些。


                                        Most amphibians do not exhibit parental care. This observation suggests that parental care has costs to the parents that may outweigh the enhanced survival of offspring(论证parental care利大于弊).Reduced reproductive output is one cost of parental care.(第一个坏处:繁殖量减少) Species that exhibit parental care usually produce fewer eggs per clutch than related species that do not have parental care.(该句话是上一句话的展开) Furthermore, time and energy spent on parental care may limit opportunities for additional matings.(第2个坏处:限制了mating的机会)Another costmay be decreased food intake for the caring parent. (第3个坏处:吃的食物减少)Parents typically do not eat when they are guarding nests or eggs, and females that remain with their clutch produce fewer clutches overall than do females that do not remain with their clutch. (针对上面小观点的展开)Reduced rates of parental survival are another potential costof parental care.(第4个坏处:减少parental存活率)Remaining with the eggs could increase an individual’s vulnerability to predation. Because most amphibians are small and have ineffective defenses against vertebrate predators, parental care could increase the risks of the parents’death and might not save their eggs or young.(针对第4个点的展开)


                                        这样分析了段落之后,整体的结构就非常清楚了,然后再去对应选项会发现,A,B,C都跟原文的几个小观点反了,直接选D,对应上了第一个小观点。是不是这样答案一目了然多了?


                                        02

                                        对于上文提到的新题型也不用紧张,多关注像TPO42 第3篇Callisto and Ganymede此类型文章,一开始就做好笔记,把两种事物的特征同时记录下,这样在最后一题的时候,想找答案自然轻轻松松。


                                        03

                                        词汇方面,虽然词汇题减少了一半,但仍占据平均每篇文章2题的量,所以需要重视起来!背单词是一个途径,但是最好的词汇题备考资料是近几年的真题词汇,因为针对性强,命中率高。


                                        声明:该文观点仅代表作者本人,北木教育系信息发布平台,北木教育仅提供信息存储空间服务。网站上部分文章为转载,并不用于任何商业目的,我们尽可能对作者和来源进行通告,但是因能力有限或疏忽,造成漏登,请及时联系我们,我们将根据著作权人的要求,立即更正或者删除相关内容。

                                        Q&A

                                        可以提现的棋牌游戏